Friday, June 13, 2014

You are so annoying.



Annoying. Aku tak tahu nak mula dari mana.
Ada satu perempuan ni, (aku gelarkan dia N.E)
tak pastilah apa motif dia join satu group di WeChat (group dakwah) tu,
nak tunjuk diri atau nak perbaiki diri. Wallahualam.

Ceritanya .. ada sekali tu, dia tanya soalan berkaitan dengan agama (ok lah tu) tapi lepas tu tiba-tiba dia hantar gambar dia ber-selfie (motif?).
Aku terkejutlah, "Eh, apa perempuan ni hantar gambar dia pulak."
Ingat sampai situ je lah "annoying" dia tu.

Rupanya ..
Semalam, dia muncul lagi. Mula-mula tu, dia cuma jawab salam.
Tup tup, dia send perkataan "cium".
Eh, dia ni dah kenapa! Aku pun dengan bengangnya, tanya dia,
"Cium?"
"Takda apalah." si N.E tu balas. Terus senyap.
Dengan aku yang masih bengang-bengang ubi,
aku tegur lagi.
"Janganlah post yang bukan-bukan. Malulah orang tengok. Ni kan group dakwah?"

Tapi, tak ada balasan. Aku bersangka baik, dah offline agaknya.
Ataupun dia baca tapi tak nak balas. Malulah tu.
Ingat aku sorang je yang tak selesa dengan kehadiran dia, ada jugak yang lain tak suka.
Hmm.

P/S : Nak tengok lepas ni apa pula si N.E tu send kat situ.

10 comments:

  1. erk? bengang bengang ubi yer? hahaha. kelakar lahh.
    sabor ajelah dgn org mcm tu. think positive aje okay (:

    ReplyDelete
  2. nasihat dia dengan cara baik :D

    ReplyDelete
  3. Pelik betul tiba-tiba hantar benda macam tu dekat group dakwah ._.

    ReplyDelete
  4. memang tak sesuailah hantar getuuu. lainlah grup kengkawan sendiri.

    ReplyDelete
  5. hikhikhik... anis sabar jak lar... :) mau join group blhka? :P

    ReplyDelete
  6. erk..mmg pelik gak tu klu siap post gambar2 mcm tu..kat group dakwah plak tu..:)

    ReplyDelete
  7. macam pelik je.. dah kenapa ngan dia. aiyoo

    ReplyDelete
  8. well that's awkward. i wonder what's her real intention. ~_~

    ReplyDelete